Týždeň vedy na našej škole v podaní 8.D

20.11.2014 07:46

10. - 14. 11. 2014 bol európsky týždeň vedy. Naša trieda sa zúčastnila mnohých akcií organizovaných školou v rámci tohto týždňa.

Pondelok 10.11. bola prednáška o optike pre ôsmy ročník, ktorú prezentoval riaditeľ hvezdárne. Pre nás to bolo opakovanie učiva o šošovkách a zrkadlách. 

V stredu členovia krúžku Šikovný chemik počas prvej až tretej vyučovacej hodiny predvádzali rôzne chemické pokusy druhákom. Veľmi sa im to páčilo, doslova jasali. Odniesli sme si odtiaľ veľa zážitkov. Druhákom sa najviac páčili explózie.

Štvrtok 13. traja naši spolužiaci prezentovali svoje minuloročné ročníkové práce piatakom a šiestakom. Patrik Šandrej hovoril o fotoaparátoch a fotografiách, deťom sa to veľmi páčilo a Paťo mal z toho radosť. Ďalej prezentovala Andrea Zátvarnická s prácou Kone a Marek Ihnát prezentoval svoju prácu o Olympijských hrách. Zvládli sme to aj napriek tomu, že ďalší dvaja z prezentujúcich kvôli chorobe neprišli.. 

Štvrtok poobede sa uskutočnila VIII. žiacka vedecká konferencia na tému 40. výročia založenia našej školy. Boli na nej prezentované najlepšie prezentácie minulého roku. Aj my sme tam mali svojich zástupcov. 

Záver týždňa vedy sa vybraní žiaci zúčastnili východoslovenskej matematickej súťaže Lomihlav. Našu školu reprezentovali dve štvorčlenné družstvá, obe z našej triedy. Z 56 družstiev sme obsadili 26. a 3. priečku.

—————

Späť


Kontakt

ZŠ Okružná 17


071 01 Michalovce
+421 56 64 258 38

www.zsokruzna.sk

IX.D